Povodom tragedije koja se dogodila u sredu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu, danas je na Trgu slobode u Zrenjaninu kod spomenika kralju Petru Prvom Karađorđeviću odata počast žrtvama.

Na Trgu slobode u Zrenjaninu su se danas neformalno i samoinicijativno okupili profesori, nastavnici, osnovci i srednjoškolci, njihovi roditelji i drugi sugrađani kako bi odali počast žrtvama tragedije koja se dogodila u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru. Skup je za cilj imao  O daljim aktivnostima, kako su najavili predstavnici sindikata prosvetnih radnika, biće reči od ponedeljka. Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije izneo je i danas svoj zahtev za razrešenje ministra prosvete Branka Ružića i najavio veliki protestni skup u Beogradu.

Podsećamo, K. K. (13) upao je u sredu rano ujutru s oružjem u školu „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru i ubio osam učenika i čuvara škole iz dva očeva pištolja. Ranio je 7 osoba, među kojima je šestoro đaka i nastavnica istorije.