Petar Petković – Počela okupacija na severu Kosova i Metohije, Kurti želi da isprovocira rat

0
31

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je danas započela okupacija Aljbina Kurtija i Erdena Atića koji je takozvani gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice, kao i da Kurti želi da protera srpski narod i najotvorenije inscenira rat.

Direktor Kancelarija za KiM Petar Petković  je na konferenciji za novinare rekao da je simbol okupacije krpa istaknuta na zgradi opštine, koja za Srbe nije i nikada neće biti zastava i dodao da će ona tu stajati koliko i okupacija. “To znači ne dugo, jer nas sama istorija uči da svaka okupacija ima kraj, a ova će se završiti kada Srbi to odluče”, rekao je Petković. Direktor Kancelarije za KiM izjavio je danas da je sada na međunarodnoj zajednici odgovornost da zaustavi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koji pokušava da inscenira rat, sukobe i koji provocira, kako bi izbegao da formira ZSO.

Na pitanje šta će biti do 1. juna, kada su Srbi sa severa najavili da daju rok da se “obuzda” Kurti, Petković kaže da su Srbi dali taj rok jer žele da daju određeno vreme i međunarodnoj zajednici i Kurtiju da prestanu da ih maltretiraju, a da će nakon toga uslediti njihov odgovor. Petković je podsetio da je trenutno na KiM bezbednosni vakuum, koji je nastao jer su Srbi napustili institucije zbog maltretiranja Srba i odbijanja da se formira ZSO i rekao da je samo prisustvo specijalnih ROSU jedinica protivpravno na severu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here