U Skupštini Srbije na dnevnom redu izveštaj o bezbednosti posle dva masovna ubistva

0
40

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu na čijem dnevnom redu je izveštaj o bezbednosti posle dva masovna ubistva s početka maja, postavljanjem poslaničkih pitanja, koja su se odnosila na miting Srpske napredne stranke, poljoprivredu i Regularno telo za elektronske medije (REM).

Ovo je peti dan rasprave o izveštaju o bezbednosti, a na dnevnom redu su još i izveštaj o nadzoru programa komercijalnih medija od oktobra 2022. do marta 2023. sa posebnim osvrtom na izveštavanje o nasilju.Na dnevnom redu je i predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i u selima Malo Orašje i Dubona, kao i predlog glasanja o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Poslanica Zeleno-levog kluba Jelena Jerinić pitala je danas Ministarstvo rada ko je naložio inspektoratu za rad da ne reaguje na organizovanu kampanju u kojoj se zaposlenima u javnoj upravi i javnim preduzećima, ali i privatnim firmama preti ako ne odu na miting Srpske napredne stranke.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević naglasio je da je sinoć, prema rečima građana, došlo do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna između pristalica SNS u Novom Sadu, oko toga ko će dobiti koliku apanažu za učešće na mitingu, te da je jedan čovek nezadovoljan time što će dobiti 3.000 dinara napao onoga koji je tvrdio da će dobiti 20.000 dinara.

Postavljana su pitanja i o poljoprivredi, a poslanik Dveri Milovan Jakovljević rekao je da su ratari posle protesta dobili 18.000 dinara subvencije po hektaru, ali da nisu dobili svi, poput proizvođača organske hrane, pčelara, proizvođača mesa i voćara i pitao da li će oni dobiti nekakve subvencije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here