Opozicija – U sredu odluka kada će biti održan šesti protest protiv nasilja

0
53

Opozicija će javnost u sredu obavestiti da li će naredni protest “Srbija protiv nasilja” biti održan u petak ili u subotu, izjavio je poslanik stranke Zajedno Nebojša Zelenović.

Do sada je održano pet protesta protiv nasilja nakon dva masovna ubistva u Srbiji, na kojima učestvuju desetine hiljada građana i deo opozicije. Zahtevi protesta su da se prekine sa promocijom nasilja u medijima i da se utvrdi odgovornost nadležnih. “Sačekaćemo da dobijemo detaljnije informacije tokom današnjeg dana i sutra ćemo obavestiti javnost o terminu skupa, kao i o tome ko su potvrđeni govornici na skupu. I ove sedmice imaćemo mlade ljude, oni će dobiti priliku da se obrate okupljenima, biće tu i univerzitetski profesori, ali o svemu tome ćemo sutra“, poručio je Zelenović.

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović izjavila je u ponedeljak uveče za N1 da će naredni protest protiv nasilja biti održan u subotu, kao i da će se “najverovatnije ponovo osvrtnuti ka nekim institucijama”. “Pošto je predsednik pozivao na dijalog, na prethodnim protestima je imao priliku da se obrati građanima i da čuje šta oni žele od njega, ali tu priliku, naravno, nije iskoristio“, rekla je Nestorović za emisiju Njuz najt.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here