Sastanak ministra Vučevića sa direktorima preduzeća Odbrambene industrije

0
17

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa direktorima preduzeća Odbrambene industrije Srbije. Sastanku su prisustvovali državni sekretari iz Ministarstva odbrane, pomoćnik ministra za materijalne resurse i predsednici nadzornih odbora preduzeća.

 Tokom današnjeg sastanka razmatrana su aktuelna pitanja od značaja za opremanje Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom iz razvoja i proizvodnje sa domaćeg tržišta po već zaključenim ugovorima. Ministar Vučević je, u saradnji sa prisutnima, definisao zaključke i pravce daljih aktivnosti u cilju što efikasnije realizacije aktuelnih projekata proizvodnje naoružanja i vojne opreme za potrebe odbrane i bezbednosti. Ministarstvo odbrane je sa odbrambenom industrijom Srbije zaključilo veći broj ugovora što zahteva kontinuiranu analizu stepena njihove realizacije i usmeravanje aktivnosti na prioritetnom obezbeđenju savremenog naoružanja u jedinicama Vojske Srbije.

Na sastanku je potvrđeno da se poslednjih nekoliko godina izdvajaju značajna sredstva za opremanje Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom što je doprinelo obimnim razvojnim aktivnostima, uvođenju velikog broja savremenih sredstava u naoružanje Vojske Srbije, unapređenju tehnoloških kapaciteta preduzeća iz Odbrabene industrije Srbije, rastu uposlenosti kooperanata iz malih i srednjih preduzeća i sve većoj zastupljenosti proizvoda iz naših fabrika na svetskom tržištu.

Preduzeća odbrambene industrije Srbije poslednjih nekoliko godina beleže rekordne iznose novog ugovaranja i realizacije ugovora, pa je Ministarstvo odbrane maksimalno uključeno u cilju daljeg unapređenja dostignutog stanja sa akcentom na potrebe Vojske Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here