Đedović i Čadež na javnoj raspravi o nacionalnom planu za energiju i klimu u PKS

0
50

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež učestvovali su u današnjoj javnoj raspavi o Predlogu Uredbe o utvrđivanju Integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana Srbije za period do 2030. sa projekcijama do 2050. godine i Izveštaju o strateškoj proceni uticaja Predloga Uredbe na životnu sredinu.

Đedović je istakla da u izradi nacionalnog plana za energiju i klimu moramo svi da budemo aktivni učesnici, te da u njemu pored javnog sektora moraju da učestvuju i privreda i građani. Kako je rekla, energetska tranzicija je bitna za našu zemlju i ceo region.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je istakao da je ova tema jedna od najvažnijih, te da od nje zavisi budući život naših kompanija, pitanje naše konkurentnosti, kao i da li ćemo moći da plasiramo našu robu proizvedenu na tražištima koja su zahtevna po pitanju energetika i obnovljivi izvori energije.

U današnjoj raspravi učestvovalo je oko 150 predstavnika najvećih energetskih kompanija u Srbiji, NIS-a, EPS-a, EMS-a, resornih ministarstava, banaka, Univerziteta u Beogradu, ambasada, nevladinih organizacija, eksperata strukovnih asocijacija i međunarodnih institucija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here