Na današnjoj sednici Skupštine Srbije poslanici su razmatrali više predloga zakona i međunarodnih sporazuma o zajmovima, među kojima su izmene i dopune zakona o planiranju i izgradnji, o ozakonjenju objekata, kao i o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Pred poslanicima se našlo 30 tačaka dnevnog rada. Razmatrane su izmene i dopune zakona o vazdušnom saobraćaju, energetici, železnici, zapošljavanju stranaca, kao i Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Premijerka Ana Brnabić obrazložila je predlog da se za ministra prosvete izabere Slavica Đukić-Dejanović, kandidatkinja za tu funkciju iz SPS-a.

Tačke dnevnog reda koje su izazvale najviše rasprave su o ozakonjenju nelegalnih objekata i ukidanju konverzije zemljišta. Prema predlogu zakona, svi vlasnici nelegalnih objekata imaće priliku da se prikače  na komunalnom infrastrukturu u narednom periodu, odnosno moći će da dobiju struju, vodu, gas i grejanje.

Ministar Goran Vesić, koji pred poslanicima brani ovaj predlog zakona, rekao je da su se njemu obratili predsednik, Zaštitnik građana, kao i određene organizacije, i da je ovo pitanje osnovnih ljudskih prava, kao i da treba omogućiti građanima u 21. veku.

Lider Dveri Boško Obradović i premijerka Ana Brnabić imali su raspravu, u kojoj je Obradović govorio o vezama aktuelnog i bivšeg režima i o podršci građana.