Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditive novoimenovanih ambasadora Palestine, Konga, Japana, Kipra, Bosne i Hercegovine, Ujedinjenog Kraljevstva i Angole.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Palestine Muhameda el Namura i poželeo mu uspešan boravak i mandat u Srbiji, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika. Tokom razgovora, predsednik Vučić je konstatovao da su odnosi između Srbije i Palestine zaslovani na tradicionalnom prijateljstvu, uz obostrani interes za dalji razvoj saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa. Sagovornici su razgovarali i o oblastima u kojima je moguće ojačati saradnju, poput turizma i sporta. Vučić je zahvalio Palestini na političkoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i privrženosti međunarodnom pravu i Povelji UN. On je uzvratio pozdrave palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu, koje mu je ambasador el Namur preneo. Predsednik Srbije primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Demokratske Republike Kongo Žozefa Kalala Mulamba. Akreditivna pisma, predsednik Vučić je primio i od novoimenovanog ambasadora Japana Akire Imamure. Predsednik Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma i novoimenovanog ambasadora Republike Kipar, Andreasa Fotiua. Poželevši ambasadoru prijatan boravak u Beogradu i uspeh u radu, Vučić je izrazio uverenje da će odnosi naše dve zemlje, zasnovani na čvrstom prijateljstvu, uzajamnom poverenju i istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda, biti dodatno unapređeni tokom njegovog mandata. Predsednik Vučić je i ovom prilikom naglasio da Srbija veoma ceni iskreno prijateljstvo Kipra, koji svojim stavovima brani međunarodno pravo. Vučić je uputio poziv predsedniku Hristodulidisu da poseti Srbiju, kojom prilikom bi bila održana sednica Saveta za saradnju Srbije i Kipra. On je ovom prilikom zahvalio i za podršku Kipra evropskom putu Srbije. Predsednik Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma i novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine, Aleksandra Vranješakome je poželeo srdačnu dobrodošlicu, uspešan rad i prijatan boravak u Srbiji.

Vučić je naveo da se Srbija zalaže za jačanje bilateralnih odnosa sa BiH uz dalju izgradnju međusobnog poverenja i solidarnosti. On je naglasio doslednost Srbije u politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu i poštovanja međunarodnog prava ponovivši da naša zemlja podržava integritet BiH i Republike Srpske u okviru BiH. Sagovornici su se saglasili da postoji zajednički interes za dalje unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesovanja, posebno u sferi ekonomije, zajedničkih infrastrukturnih projekta, regionalnog razvoja i međusobne podrške na putu evrointegracija. Vučić je primio i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Velike Britanije i Severne Irske Edvarda Fergusona. Predsednik Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Angole Emilia Migel de Karvaljo Sobrinja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here