Slavica Đukić Dejanović: Prioritet ministarstva je da školska godina počne u dobrim uslovima

0
44

Prioritet Ministarstva prosvete biće da školska godina počne u uslovima koji su bezbednosno dobri za sve, a potom će se raditi na izmenama školskih programa, rekla je nova ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Tragedija u OŠ ,,Vladislav Ribnikar’’ koja se dogodila početkom maja ove godine pokrenula je mnoga pitanja kada je reč o obrazovnom sistemu u Srbiji i sve češće se može čuti da su reforme neophodne što pre. Nova ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović govoreći o mogućim promenama u školstvu rekla je da će prioritet Ministarstva prosvete biti da školska godina počne u uslovima koji su bezbednosno dobri za sve, a potom će se raditi na izmenama školskih programa.

Đukić Dejanović je navela da se, kada je u pitanju predškolsko obrazovanje, mora raditi na boljoj komunikaciji dece, roditelja i vaspitača.

Od profesora i nastavnika se očekuje da budu neko kome se dive, sistem vrednosti se promenio, a pošto smo ga svi urušavali, sada zajedno moramo i da ga vratimo na očekivani nivo”, rekla je nova ministarka prosvete.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here