Vučić: Srbija nikada neće okrenuti leđa Republici Srpskoj

0
48

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišli su zajedno sa najvišim predstavnicima Republike Srpske, novoizgrađeni vrtić “Srbija”, u opštini Srbac, u Republici Srpskoj.

Obilasku vrtića prisustvovali su su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade RS Radovan Višković, član predsedništva BiH Željka Cvijanović, kao i ministri u Vladi Srbije Siniša Mali i Nikola Selaković.Vučić je, u obraćanju okupljenim građanima, poručio da Srbija poštuje integritet Bosne i Hercegovine, da smo Jedan narod ,isti narod samo sa dve strane Drine i dodao da su nam decenijama radili da od jednog naroda naprave dva.

Vučić je rekao da ekonomska situacija nije jednostavna. ,,Mi ćemo koliko god možemo ekonomski  podržati  RS jer glavni udari će biti upravo da se pokaže da RS ne može da opstane i da je potrebno neko drugi spolja veliki da ne znam šta učini i da pri tome pravimo političke ustupke,, istakao je on.

Novi vrtić se prostire na više od 1.600 kvadratnih metara, a moći će da primi oko 200 mališana. U izgradnju objekta sredstva su uložile zajedno Srbija i Republika Srpska, oko 2,1 milion konvertibilnih maraka (1,07 miliona evra). U sledećoj fazi planirana je izgradnja dečijeg igrališta, parkinga i pristupne saobraćajnice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here