Do 14. avgusta pojačane kontrole brzine kretanja vozila

0
26

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će od 07. do 14. avgusta sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

Tokom akcije, koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim presretačima.

Na auto-putevima biće merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. Određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju brzine dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je učinila prekršaj. Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here