Majka devojčice iz Pećinaca – Tražimo odgovornost i smenu direktorke vrtića

0
46
Mesto: Beograd Datum: Tue Sep 06 15:03:52 CEST 2022 Dogadjaj: POLITIKA - konferencija za novinare zamenice predsednika Demokratske stranke Dragane Rakic ispred Skupštine Srbije povodom premeštanja dece koja su redovno pohadala vrtic na listu cekanja u Pecincima Fotoreporter: Milica Vuckovic Licnosti: majka deteta ispisanog iz vrtica u Pecincima Jelena Mihajlovic Izvor: FoNet Milica Vuckovic

Troje dece iz Pećinaca koja su pre godinu dana isključena iz vrtića vraćaju se u obdanište, izjavila je danas majka jedne od izbačenih devojčica Jelena Mihajlović.

Na pitanje da li je povratak dece u vrtić pobeda roditelja, Jelena Mihajlović je odgovorila odrečno, uz ocenu da je „poraz jednog društva što se ovo desilo“.  „Sva deca su se vratila, više nema liste čekanja, kao što nije bilo ni ranijih godina. Samo prošle godine je napravljena lista čekanja i ponovni upis u vrtić, što je presedan. To je napravljeno samo da bi nekoj deci bilo uskraćeno pohađanje vrtića“, rekla je Jelena Mihajlović.

Ona je Televiziji N1 izjavila da su i prosvetni inspektori naložili da se deca vrate u vrtić, što su poručili i poverenica za zaštitu ravnopravnosti i ministar prosvete. „Nisu imali kud. Očekujemo odgovornost što naša deca nisu išla u vrtić i tražimo smenu direktorke vrtića Anite Volčevski. Tražimo objašnjenje kako godinu dana naša deca nisu išla u vrtić, a ona je i dalje na čelu vrtića“, rekla je Jelena Mihajlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here