Potpisani ugovori za isporuku naoružanja i vojne opreme za Vojsku Srbije

0
19

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanosti povodom potpisivanja ugovora za isporuku savremenog naoružanja i vojne opreme između Ministarstva odbrane, preduzeća Odbrambene industrije Srbije i JP „Jugoimport-SDPR“.

Ugovore za isporuku savremenih složenih borbenih sistema i municije koji će direktno doprineti unapređenju sposobnosti Vojske Srbije, potpisali su predstavnici Ministarstva odbrane, „Zastava oružje“, HK „Krušik“, „FAP Korporacije“, „Zastava TERVO“ i „Jugoimport-SDPR“. U ime Ministarstva odbrane ugovore je potpisao predstavnik Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse pukovnik Dragan Panić. Prema rečima ministra odbrane Miloša Vučevića, danas je veliki dan za Odbrambenu industriju Srbije, ali i Vojsku Srbije.

Na današnjoj svečanosti potpisani su i ugovori za modernizaciju sredstava u Vojsci Srbije. Kooperantske ugovore sa preduzećem „Jugoimport-SDPR“ potpisali su predstavnici preduzeća „Teleoptik-Žiroskopi“, „Senzor Infiz“, „Zastava TERVO“, „Borbeni složeni sistemi“ i predstavnik kompanije „Jumko“. Takođe, potpisani su i ugovori između preduzeća Odbrambene industrije Srbije i „Jugoimport-SDPR“ za kooperaciju u poslovima izvoza novih borbenih sistema. Navedene ugovore potpisali su predstavnici preduzeća „Jugoimport-SDPR“ sa kooperantima „Zastava TERVO“ i „Sloboda“ Čačak, a u izvoznom poslu uključeni su i „FAP Korporacija“, „Prva petoletka-namenska“ i TRZ Čačak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here