Vladimir Orlić primio novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine Aleksandra Vranješa

0
26

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Bosne i Hercegovini u Srbiji Aleksandrom Vranješem, koji je ocenio da je podizanje optužnice protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika primer tiranije, suspendovanja prava, logike i principa demokratije u BiH.

Orlić je poručio da Srbija smatra da je poštovanje Dejtonskog sporazuma od najvećeg značaja i da, u skladu sa tim, svako narušavanje dejtonskih principa i na njima zasnovanog ustavnog uređenja BiH, Srbija smatra pogrešnim i štetnim. Konsenzus dva entiteta i tri konstitutivna naroda je jedini ispravan put, nikako nametanje volje koja dolazi spolja, poručio je Orlić, navodi se u saopštenju iz Skupštine Srbije. U potpunosti poštujemo teritorijalni integritet i suverenitet BiH, kao i Republike Srpske u okviru nje, jer poštujemo oba entiteta i sva tri naroda. Očekujemo identično poštovanje kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije, što je prilikom glasanja u Savetu Evrope izostalo, naglasio je Orlić.

Vranješ i Orlić su pozdravili brojne infrastrukturne projekte koje danas realizuje Srbija u svim opštinama u Republici Srpskoj, kao i u više opština u Federaciji BiH, istakavši značaj zajedničkog rada na velikim projektima kao što su autoputevi, nove hidroelektrane i aerodrom, dodaje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here