Zrenjaninski muzičari ovog leta bili su učesnici dve velike muzičke manifestacije u Srbiji. „Bid bend“ je imao koncert na ovogodišnjem Internacionalnom džez festivalu „Nišvil“ u Nišu, a profesor Muzičke škole „Josif Marinković“ Branislav Gagić bio je član žirija na 62. Dragačevskom saboru trubača, a u Guči se, po prvi put, u kategoriji omladinskih orkestara, takmičila i grupa iz Zrenjanina „Sose i Lale“.

Muzički festivali Nišvil i Guča ove godine su imali i zrenjaninske predstavnike na svojim binama. Profesor Branislav Gagić, nastupio je sa svojim Bid bandom na Nišvilu, 10. avgusta, a svoje utiske preneo je u izjavi za našu televiziju.

Nakon Nišvila, dan kasnije usledila je i Guča gde je nastupio ansambl koji je simbolično nazvan ,,Sose i Lale’’, a čine ga učenici Muzičke škole Josif Marinković. Zanimljivo je i to da je ovo prvi put da bilo kakav ansambl iz Zrenjanina učestvuje u Guči.

Za zrenjaninske duvače nema odmora. Već 20. avgusta ih očekuje nastup na velikom međunarodnom festivalu u Mađarskoj, najavio je profesor Gagić.