Ministar Mali – Za 10.000 dinara prijavljeno 592.000 dece

0
20

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se pokazalo da je mera pružanja finansijske podrške od 10.000 dinara za decu do 16 godina bila prava i izbalansirana, o čemu svedoči prijava 592.000 dece u poslednja tri dana.

Ministar Mali je precizirao da se do jutros u osam časova prijavila gotovo polovina od ukupno 1.190.000 dece koja imaju pravo na ovu pomoć, ocenivši da je pogođeno pravo vreme, jer će novac biti podrška roditeljima na početku školske godine, budući da će majke dobiti novac na računima do kraja septembra. On je objasnio da pravo na pomoć imaju deca starosti do 16 godina, te da je za tu namenu opredeljeno 12 milijardi dinara, naglasivši da su Vladi u fokusu mladi, što se pokazalo i prošle godine sa isplatom novčane pomoći u tranšama od 100 plus 100 evra, a zatim i 5.000 dinara.

Ovo pokazuje snagu naših finansija i da imamo mogućnost da održimo nivo privrednih aktivnosti, što i rezultati pokazuju, uprkos teškim vremenima. Mi na ovaj način pružamo ljudima i dozu optimizma i sigurnosti, rekao je potpredsednik Vlade, uz konstataciju da je ova poruka, da država brine o mladima, značajna roditeljima. Prema njegovim rečima, prijava za podršku je jednostavna, potrebno je da podnosilac prijave unese samo svoj JMBG i broj lične karte, kao i da izabere banku u kojoj želi uplatu novca. Hranitelji i primaoci novčane socijalne pomoći se, kako je ukazao, ne prijavljuju, već će im novčana pomoć automatski biti isplaćena. Takođe, pojavile su se i nedoumice oko prijave roditelja – usvojitelja dece, ali je to sada rešeno, jer je dodatno ažurirana i ta baza podataka, naveo je Mali. On je napomenuo da je uobičajeno da se pri tako velikom obimu prijava pojavi neki pojedinačni slučaj koji može da bude problematičan, ali se oni  uspešno rešavaju, te da će svako ko ostvaruje zakonsko pravo na pomoć tu pomoć i dobiti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here