Vučić: Put Raška – Novi Pazar kao pista, završen tri meseca pre roka

0
17

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je rekonstruisani put Raška – Novi Pazar i tom prilikom istakao da je ovaj put, dužine 18 kilometara, veoma važan za povezivanje jugozapadne Srbije sa centralnim delovima zemlje i da su na njega građani čekali 42 godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska rekonstruisanog put od Raške do Novog Pazara da su građani dobili put dobar kao pistu, kao i da je rekonstrukcija završena čak tri meseca pre roka. “Ljudi su zadovoljni novim putem i kvalitetom nove saobraćajnice, vidim da su bankine proširene, urađeni mostovi, propusti i drugo i to tri meseca pre roka, rekao je Vučić.  Vučić je rekao da su urađeno gotovo svi putni pravci u Raškoj oblasti, od Raške do Novog Pazara, zatim do Tutina, prema Ribariću, od Duge Poljane ka Sjenici. Dodao je da treba da se uradi i stari put od Sjenice preko Kušića do Ivanjice, kako bi se i taj deo povezao dobrim putem. Šta je još bilo potrebno da se uradi od lokalnih i regionalnih puteva, zapitao je Vučić. Na rekonstrukciji, koja je počela u septembru 2022. godine, bilo je angažovano oko 200 radnika preduzeća Novi Pazar put, a radovi su vredni preko 1,55 milijardi dinara. U toku izvođenja radova prosečno je bilo angažovano 150 radnika i 80 radnih mašina. Put od Raške do Novog Pazara, dužine 18 kilometara, izgrađen je pre više od 40 godina.

Radovi su obuhvatili rekonstrukciju mostova, postavljanje nove rasvete, sistema za odvodnjavanje, izgradnju potpornih zidova i drugo.

Obilasku radova prisustvovali su ministar građevinarstva Goran Vesić, Rasim Ljajić, državni sekretar Mirsad Đerlek, predstavnici Evropske investicione banke, lokalnih samouprava i izvođača radova. Radovi su završeni 25. avgusta, a ugovoreni rok je bio 25. novembar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here