Školsko zvono je jutros označilo početak nove školske godine. U klupe su seli i osnovci i srednjoškolci. Prvo polugodište završava se u petak, 22. decembra ove godine, a drugo počinje u ponedeljak, 15. januara, naredne godine.

Za đake prvake Osnovne škole Đura Jakšić priređen je prijem 31. avgusta. Prvaci su se upoznali sa učiteljima i drugarima iz razreda, a dobrodošlicu su im poželeli budući drugari, učenici ove škole i direktor škole Maja Almažan. Prvaci, ali i njihovi stariji drugari će tokom prve dve nedelje škole, po uputstvima Ministarstva prosvete, imati tematsku nastavu, nakon toga slede inicijalna testiranja, a potom i redovno školsko gradivo. O bezbednosti učenika staraće se, sem učitelja i ostalog osoblja škole, i školski policajac.

Nova školska godina počela je i za učenike Tehničke škole u Zrenjaninu, koji se obrazuju u četiri područja

Kalendarom rada Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje precizirano je da „u toku školske godine učenici imaju zimski, prolećni i letnji raspust. Zimski raspust počinje u ponedeljak, 25. decembra 2023. godine, a završava se u petak, 12. januara 2024. Prolećni raspust počinje u četvrtak, 28. marta, a završava se u sredu, 3. aprila 2024. godine”.