Inspektore Milenkovića i Mitića koji su otkrili plantažu i aferu Jovanjica od sinoć čuva specijalna antiteroristička jedinica SAJ, saopštila je Marinika Tepić, potpredsednica SSP na konferenciji u Skupštini Srbije. To ona smatra važnom pobedom i hrabrošću tih inspektora da ostanu dosledni u dekriminalizaciji MUP i ove države.

„MUP je priznao da su oni ugroženi i da su im životi u opsanosti, jer kako bi na kraju Gašić poslušao naše predloge i dodelio im SAJ“, navela je ona. Kako je dodala, to je, između ostalog, poruka i Vladimiru Đukanoviću, koji brani prvooptuženog u slučaju ‘ Jovanjica’, Predraga Koluviju…. „I ovo je poruka za sve spinere koji su sve vreme govorili da inspektori lažu i da nisu ugroženi. Sada su dokazali, čak i ovakva demontirana Srbija i MUP, da su inspektori bili u pravu i da postoje ozbiljni dokazi da je planirano njihovo ubistvo“, rekla je Tepić.

Ona je podsetila da je juče zatražila da inspektore čuva SAJ i da se poslanicima da na uvid izjava inspektora Slobodana Milenkovića koju je u petak, prvog septembra, dao Trećem odeljenju, a odmah sutradan, dakle u subotu, drugog septembra i Upravi kriminalističke policije. „Jer na osnovu te izjave smo mi došli do saznanja da je opasnost ogromna, da je njegova likvidacija i inspektora Mitića, dakle ubistvo, gotovo do krajnjih priprema završeno i tako ozbiljna situacija ne može da se svede samo na neka saopštenja“ izjavila je Tepić za televiziju N1 i dodala da ima saznanja da oni nisu odbili obezbeđenje državnih institucija koje su prvobitno i tražili, koje je ispinovano u međuvremenu da su tražili, pa su odbili.