Od 8. do 10. septembra tradicionalni Buč u Mužlji

0
37

Stanovnici zrenjaninskog naselja Mužlja će od 8. do 10. septembra proslaviti Dan sela, tradicionalnom manifestacijom Buč u Mužlji. Savet Mesne zajednice i društvene organizacije, kao domaćini, pored bogatog i raznovrsnog kulturnog, zabavnog i sportskog programa, pripremili su i nekoliko novina.

Program počinje u petak, 8. septembra, u 17 časova, zajedničkom izložbom civilnih organizacija i udruženja u Klubu Mužljanaca i Udruženju za negovanje starih običaja „Remus“. Izložbu će posetioci moći da pogledaju u petak od 17 do 22 časova, a u subotu i nedelju od 10 do 22 časa. U 18.30 časova biće upriličena misa u Katoličkoj crkvi, a potom koncert ozbiljne muzike ovdašnjih horova i solista. Od 20 sati na programu je zabavno veče u dvorištu nekadašnje „Piroš Čizme“, u organizaciji Omladinskog foruma.

U subotu, 9. septembra, od 8 sati počinje turnir u ženskom rukometu na terenu ŽRK Lehel, dok će u 9 časova, u parku ispred zgrade Mesne zajednice, startovati takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša. Svečana misa u Katoličkoj crkvi je u 10 sati. U 13 časova počinje svečana sednica Saveta Mesne zajednice, na kojoj će biti dodeljene zahvalnice zaslužnim meštanima. Crtanje na otvorenom za najmlađe posetioce biće upriličeno u 16 sati ispred Kluba Mužljanaca. Pola sata kasnije sledi defile malih motorista, dvotočkaša i triciklista, ispred KUD „Petefi Šandor“, u kojem učestvuju deca uzrasta do deset godina. U 17 časova je kulturno-umetnički program na pozornici ispred zgrade Mesne zajednice, a u 18 sati žurka u dvorištu nekadašnje „Piroš Čizme“, u organizaciji Moto kluba „Mužlja“. Misa u Katoličkoj crkvi biće održana u 18.30 časova, a koncerti na otvorenom, na pozornici ispred zgrade Mesne zajednice, počinju u 20 časova. Nastupiće članovi i pevači Udruženja muzičara i pevača, muzička grupa „Galaxy“ i Tamaš Juštin.

U nedelju, 10. septembra, u 8.30 sati, biće održana misa u Katoličkoj crkvi, dok u 10 časova počinje crtanje na otvorenom za najmlađe posetioce, u organizaciji Kluba slikara amatera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here