Poslanici Skupštine Srbije završili su rad za danas. Deo opozicije, kao što su ranije i najavili, „blokirao je“ sednicu, time što su prišli govornici i zviždali. Predsednik Skupštine Vladimir Orlić za sredu je najavio nastavak rasprave o pojedinostima, kao i glasanje za ministra privrede.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je, na zahtev 104 poslanika, sazvao peto vanredno zasedanje za danas, sa početkom u 10 časova. Pre sednice predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac rekao je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije da će opozicija zahtevati hitne parlamentarne izbore, a uz njih i beogradske.

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić odgovorio je proevropskom delu opozicije da „s oduševljenjem prihvata inicijativu da se raspišu vanredni parlamentarni i beogradski izbori“.

Nakon što je usvojen dnevni red, pete vanredne sednice parlamenta i nakon što je usvojen predlog da se održi zajednički načelni jedinstveni pretres o svih 25 tačaka dnevnog reda, poslanici su ustali sa svojih mesta i uz zvižduke u povike napolje počeli da otežavaju rad parlamenta i izlaganje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je podsetila da se rebalansom bužeta obezbeđuje novac za penzionere, majke i decu. Posle izlaganja nekoliko poslanika, predsednik Skupštine Vladimir Orlić je zaključio raspravu o pojedinostima o rebalansu. Nastavak rasprave o amandmanima o drugim zakonima zakazan je za sutra u 13 časova, a za ministra privrede glasanje je zakazano za sutra u 11.30 časova.