Brnabić – Nova era razvoja ekonomske i političke saradnje Srbije i Republike Koreje

0
25

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas, otvarajući regionalnu konferenciju u okviru Programa razmene znanja 2023, da Srbiju i Republiku Koreju očekuje nova era u razvoju ekonomskih i političkih odnosa.

Premijerka Brnabić je na regionalnoj konferenciji u okviru Programa razmene znanja 2023. koja se održava u organizaciji Korejske agencije za promociju trgovine i investicija (KOTRA), podsetila na to da je nedavno boravila u Republici Koreji, ocenivši da je ta poseta bila veoma uspešna i da se tom prilikom sastala sa predsednikom Vlade Han Dok-Suom. Ona je navela da je tokom te posete, osim susreta sa predstavnicima tamošnjih raznih kompanija, potpisan i Sporazum o uzajamnom podsticanju i promociji investicija, a počeli su i razgovori o ekonomskom partnerstvu između Srbije i Republike Koreje. Program razmene znanja 2023 je program razvoja i ekonomske saradnje koji se temelji na znanju i osmišljen je da podeli razvojno iskustvo Republike Koreje sa partnerskim zemljama.

Ambasador Republike Koreje u Srbiji Li Đe-Ung istakao je da je ta zemlja pouzdani partner Srbiji na putu njenog ekonomskog prosperiteta. Ambasador Li je rekao i da je nedavna poseta premijerke Srbije njegovoj zemlji ojačala saradnju dveju zemalja, a da današnji događaj to samo potvrđuje i da je to idealna prilika da se razmene iskustva među partnerima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here