Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković i predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović otkrili su obnovljenu spomen-ploču posvećenu vojvodi Vojinu Popoviću Vuku na Staravinskom visu u Republici Severnoj Makedoniji.

Ministar Selaković je, ističući da je Staravinski vis preživelim srpskim vojnicima bio sveto mesto, podsetio na to da je na tom mestu poginuo i legendarni vojvoda Vojin Popović Vuk, koji je, kako je ocenio, bio jedan od najvećih srpskih junaka, kome je, između dva svetska rata, podignut spomenik u Beogradu.

Ministar Selaković je istakao da je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, saznavši za radove na novoj spomen-ploči, odmah ponudio ličnu i svaku drugu pomoć i podršku. Kao predsednik Organizacionog odbora za proslavu 120 godina rada Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca, Selaković je uručio Zlatnu plaketu predsedniku Pokrajinske vlade u znak priznanja za doprinos obnovi spomen-ploče vojvodi Vuku, kao simbolu dobrovoljaštva u Srba.

Ministar Selaković je rekao da će učiniti sve da se neguje kultura sećanja ne samo na vojvodu Vuka, već i na druge vojvode poput Gligora Sokolovića, Jovana Stojkovića Babunskog i Vasilija Trbića, i na veliku plejadu junaka čija su imena sačuvana samo u nazivima pojedinih beogradskih ulica.