Zavetnici podržavaju stavove iz dokumenta „Dogovor za pobedu“, ali nisu pozvani

0
72

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da će ta stranka sarađivati sa prozapadnom opozicijom „kada je u pitanju tehnička saradnja na zaštiti izbornih rezultata“, iako, kako je kazala, nije bilo zvaničnih poziva.

Ona je za televiziju N1 kazala i da od tehničkih organizatora protesta „Srbija protiv nasilja“ nije dobila nikakav poziv za razgovore o saradnji. „Ovaj dogovor jeste ponuđen, ali morala bih da dobijem zvanični poziv, a to se nije desilo, niti smo pozvani da učestvujemo u izradi zahteva“, kazala je Đurđević Stamenkovski. Dodala je da zahtevi u „Dogovoru za pobedu“ nisu eksluzivni, te da Zavetnici o medijskim izbornim uslovima govore „godinama unazad“. „Učestvovali smo u različitim sesijama, nešto smo i izborili. U međuvremenu smo došli u poziciju da se borimo za ta prava“, kazala je ona.

Upitana da li bi ovaj dogovor predstavila članstvu i da li bi on bio prihvaćen, ona je rekla da „nema sumnje da su stavovi, koji su proklamovani u tom dokumentu, nešto što stranka Zavetnici apsolutno podržava“. „Ali, postavili bismo određene uslove koji bi se svakako otvorili u razgovoru sa strankama probriselske opozicije. Recimo, šta znači pakt o nenapadanju? Zašto bismo negirali programske razlike koje postoje između nas“, zapitala je ona.

Rekla je i da su Zavetnici „spremni za izbore na svim nivoima“, te da je, kako je navela, „nacionalno okupljanje proces koji je već započet“. „Verujem da će državotvorne snage sa principijelnim stavovima uspeti da ozbiljno konkurišu ovoj vlasti. A saradnja jeste put ka smeni ove vlasti“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here