Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Kipar u Srbiji Andreasom Fotiuom, kojem je poželela dobrodošlicu i uspešan mandat u Beogradu.

Premijerka je u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Kipra poručila da veruje da će bilateralni odnosi dveju zemalja, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu, bliskosti i solidarnosti naših naroda, biti dodatno unapređeni uz obostrano zalaganje. Brnabić je posebno zahvalila ambasadoru na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kipra prilikom razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo takozvanog Kosova u Savetu Evrope. Ona je naglasila interes za unapređenje i jačanje ekonomskih veza, imajući u vidu privredne potencijale obe zemlje.

Ambasador je izneo uverenje da će odnosi dveju zemalja tokom njegovog mandata biti dodatno unapređeni, uključujući i kroz održavanje Visokog saveta za saradnju Srbije i Kipra, te posebno istakao značaj ekonomske saradnje, investicija i turizma.