Aleksandar Šapić podneo ostavku na mesto gradonačelnika Beograda

0
56

Nakon talasa ostavki gradonačelnika i predsednika opština širom Srbije, ostavku je podneo i prvi čovek Beograda. To znači da će ići na vanredne beogradske izbore, što je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučič gostujući nedavno na RTS.

„Upravo sam podneo formalnu ostavku na mesto gradonačelnika Grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora koji bi se pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. decembra, održali i na nivou Beograda“, naveo je Šapić.

Da će izbori biti uskoro i vrlo verovatno 17. decembra rekao je i sam Šapić. Tada je najavio kakvi će biti njegovi dalji koraci. „Znaćete za par dana. Ako izbori budu 17. decembra, ako to bude konačan dogovor, znaćete za par dana. Postoje tačno zakonske procedure koje uslovljaju tu odluku. Za par dana ćete imati informacije ukoliko se budemo dogovorili da konačan datum bude 17. decembra. A vrlo verovatno će biti, a za par dana ćete znati koji ćete biti potezi da bismo morali da sprovedemo izbore 17. decembra“, rekao je Šapić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here