Ministar Vučević i general Mojsilović razobličili laži privremenih prištinskih institucija

0
39

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović održali su danas konferenciju za medije u Domu Vojske Srbije povodom laži koje su u prethodnom periodu u javnost iznosili predstavnici privremenih institucija samouprave u Prištini, a u vezi sa događajima u mestu Banjska 24. septembra.

Ministar Vučević i general Mojsilović izneli su niz dokaza i činjenica koje u potpunosti demantuju optužbe predstavnika Prištine o umešanosti Vojske Srbije u događaje u Banjskoj i razobličili pozadinu medijske kampanje koja se danima intenzivno vodi na štetu naše zemlje. Vojska Srbije, kako je podvukao Vučević, smatra da je korisno obezbediti veće prisustvo jedinica Kfora na Kosovu i Metohiji, pre svega u sredinama gde žive Srbi, ocenivši da bi to popravilo bezbednost našeg naroda u pokrajini.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Mojsilović u svom obraćanju osvrnuo se na saopštenje koje je dato u Vašingtonu i Briselu, a odnosi se na prekomerno angažovanje Vojske Srbije u zahvatu administrativne linije.

Zaključeno je da će se pratiti situacija u narednom periodu i da će se braniti pre svega interesi Republike Srbije i svih naših građana, vodeći računa o bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here