Povodom obeležavanja 50 godina od smrti heroine Velikog rata Milunke Savić koja je živela i umrla na Voždovcu, danas su na Novom groblju u Aleji velikana položeni venci i održan pomen.

Vence od lovora položili su Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Grada Beograda, predsednica Gradske opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić, predstavnici Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912–1918, ambasada, udruženja, kao i ostali poštovaoci. Ministar Nikola Selaković obraćajući se prisutnima istakao je život i delo Milunke Savić koja je sve nas zadužila svojom hrabrošću i ljubavlju koju je imala prema svojoj otadžbini i narodu.

Predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić odala je počast ženi koja je živote drugih stavila ispred svog. – Ratnik, vitez, majka, sestra, za života dolaskom nekih drugih ljudi marginalizovana sa svojim saborcima na nekoliko decenija, a nikada se nije ni požalila. Republika Srbija i njen narod neće dozvoliti zaborav srpske heroine, žene sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja – Milunke Savić – izjavila je Tomić Ilić.

Milunka Savić umrla je na današnji dan, 5. oktobra 1973. godine. Bila je srpska heroina Balkanskih ratova, Prvog svetskog rata i  narednik u Drugom puku srpske vojske „Knjaz Mihailo”. Ranjavana je u borbama devet puta. Zbog neizmerne hrabrosti Francuzi su je prozvali „srpska Jovanka Orleanka”.