Tradicionalni „Pastirski dan“ održan je u subotu, 7. oktobra u Mužlji u organizaciji Udruženja negovatelja starih običaja „Remus“.

Devetnaesti po redu „Pastirski dan“ u Mužlji i ove godine obeležen je na tradicionalan način pripremanjem pastirskih jela, a bilo je upriličeno i takmičenje za najukusniji slatki i slani kolač i najbolju domaću rakiju. Pored toga priređen je i kulturno-umetnički program, a prisutni su mogli da pogledaju kreativne izložbe proizvoda i domaće radinosti i da saznaju kako su pastiri nekada živeli, kako su bili odeveni i koje su alate koristili. Za ovogodišnju organizaciju Pastirkog dana pobrinulo se Udruženje negovatelja starih običaja ,,Remus’’.

U razgovoru sa takmičarima saznali smo šta kuvaju, koliko odstupaju od tradicionalnih recepata kao i kako im se dopada manifestacija Pastirski dan.

Prema oceni žirija, najukusniji ovčiji paprikaš i pastirska jela pripremili su Laslo Senji, Mihalj Siveri, Dragan Lukić, Laslo Siveri, Pal Eman, Eržebet Šetet i ekipa Đenđeš iz Mađarske. Nagrade za najbolje slane i slatke specijalitete pripale su Mariki Maron, Rozaliji Koso, Aranki Palatinuš, Đenđiki Rac i Žuži Biro, dok su Erne Tot, Branko Trifković i Valentina Halas zasluženo dobili priznanja u izboru domaće rakije.