Brnabić i Halbusi – Puna podrška očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije

0
36

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Parlamenta Republike Irak Muhamedom el Halbusijem o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje sa ovom zemljom.

Brnabić je istakla da naše zemlje vezuje duga tradicija iskrenog prijateljstva, o čemu svedoči i 65-godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa, koju Srbija i Irak obeležavaju ove godine. Ona je dodala da je Srbija opredeljena da i u narednom periodu unapređuje saradnju sa Irakom u oblastima ekonomije, poljoprivrede, zdravstva i obrazovanja, kao i u brojnim drugim pitanjima od obostranog značaja za naše narode. Predsednica Vlade je poručila da je Srbija, kao i Irak, jasno opredeljena za poštovanje principa međunarodnog prava, i ujedno je zahvalila na doslednoj i principijelnoj poziciji i podršci Iraka u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Predsednik Parlamenta Iraka je istakao da dve zemlje imaju veliki potencijal za saradnju i pozvao Srbiju i srpske kompanije da učestvuju u zajedničkoj projektnoj saradnji i da nastupaju na iračkom tržištu. On je posebno podvukao jasan i principijelan stav Iraka po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova i pružio punu podršku očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here