Srbija preduzela sve mere da omogući evakuaciju srpskih državljana iz Izraela

0
21

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je naša zemlja preduzela sve mere da srpski državljani koji žele da se evakuišu iz Izraela to mogu da urade, i pozvao te građane da se obrate Ambasadi Srbije u Tel Avivu, kao i Ministarstvu spoljnih poslova.

Dačić je u obraćanju novinarima, uoči međunarodne naučne konferencije „Srpsko-izraelski odnosi iz ugla odbrane i bezbednosti”, podsetio na to da je Srbija istoga dana osudila terorističke napade Hamasa na Izrael i da saoseća sa narodom te zemlje. On je napomenuo da je organizovan jedan evakuacioni let i nekoliko redovnih letova, koji će se nastaviti i dalje, naglasivši da za sada nema problema za srpske građane u Izraelu, te da se 11 građana sinoć vratilo avionom Crne Gore.

Prvi potpredsednik Vlade je, odgovarajući na pitanje da li ima informacije o tome da li je neko od srpskih državljana stradao ili je povređen, rekao da, osim jednog slučaja, nema informacija da je neko otet. Pratimo situaciju i bićemo i dalje dostupni, te molimo sve građane da se obrate našoj ambasadi u Izraelu i našem Ministarstvu spoljnih poslova, ponovio je Dačić. Šef srpske diplomatije je pozvao na pronalaženje rešenja za dešavanja u Izraelu političkim sredstvima, kako bi se izbegle dodatne žrtve.

Na konferenciji je Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost organizovao i dodelu Velike zlatne plakete ove institucije za izuzetan doprinos, razvoj i promociju nauke o bezbednosti, a direktor Instituta Darko Trifunović uručio je ova priznanja Dačiću i ambasadoru Izraela u Beogradu Jahelu Vilanu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here