Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je opštinu Ada i tom prilikom se sastao sa opštinskim rukovodstvom a posetio je i tročlanu porodicu Čilag koja je, na konkursu Ministarstva za brigu o selu, dobila sredstva za kupovinu seoske kuće od 94 metara kvadratnih sa okućnicom.

„Mol je selo iz koga se ne odlazi. U njemu se ostaje i u njega se dolazi. Čak 28 kuća dobilo je nove vlasnike, mlade ljude sa decom. Više nego sigurno je da je Mol magnet za mlade“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić u poseti opštini Ada u Srednjobanatskom upravnom okrugu.

Predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki istakao je da ta opština ima izuzetnu višegodišnju saradnju sa ministarstvom za brigu o selu.

Ministar je, zajedno sa predsednikom Akademijskog odbora za selo SANU Draganom Škorićem porazgovarao sa meštanima ove multietničke opštine u renoviranom Domu kulture koji je pretvoren u pravi multifunkcionalan objekat – sa opštinskom kancelarijom, bioskopskom salom, bibliotekom i čitaonicom. Ovaj moderni objekat, ponos svih Molčana je danas bio mali da primi seljane sela svih nacionalnosti koji su želeli da uđu.