Krkobabić u Adi: Mol – magnet za mlade

0
41

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je opštinu Ada i tom prilikom se sastao sa opštinskim rukovodstvom a posetio je i tročlanu porodicu Čilag koja je, na konkursu Ministarstva za brigu o selu, dobila sredstva za kupovinu seoske kuće od 94 metara kvadratnih sa okućnicom.

“Mol je selo iz koga se ne odlazi. U njemu se ostaje i u njega se dolazi. Čak 28 kuća dobilo je nove vlasnike, mlade ljude sa decom. Više nego sigurno je da je Mol magnet za mlade”, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić u poseti opštini Ada u Srednjobanatskom upravnom okrugu.

Predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki istakao je da ta opština ima izuzetnu višegodišnju saradnju sa ministarstvom za brigu o selu.

Ministar je, zajedno sa predsednikom Akademijskog odbora za selo SANU Draganom Škorićem porazgovarao sa meštanima ove multietničke opštine u renoviranom Domu kulture koji je pretvoren u pravi multifunkcionalan objekat – sa opštinskom kancelarijom, bioskopskom salom, bibliotekom i čitaonicom. Ovaj moderni objekat, ponos svih Molčana je danas bio mali da primi seljane sela svih nacionalnosti koji su želeli da uđu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here