Predsednik Aleksandar Vučić boravi u Parizu gde učestvuje na Pariskom mirovnom forumu. Na marginama foruma, Vučić se se susreo sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, ali i sa drugim državnicima.

Pariski mirovni forum, koji okuplja predstavnike međunarodnih organizacija i lidere država, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, održava se u Parizu, u palati Bronjar. Ovogodišnje, šesto izdanje Pariskog mirovnog foruma, pod nazivom „Traženje zajedničkog osnova u svetu suparništva“, posvećeno je najvećim izazovima današnjice i traženju efikasnih odgovora na najhitnije svetske izazove. U fokusu dvodnevnog skupa u Parizu je upravljanje posledicama višestrukih kriza na stanovništvo, saradnja kroz sukobe, preispitivanje globalizacije u polarizovanom svetu, kataliziranje klimatskih i ekoloških rešenja, obezbeđivanje bezbednijeg i etičnog digitalnog sveta i negovanje inkluzivnijih i pravednijih društava.

Predsednik Aleksandar Vučić susreo se na Pariskom mirovnom forumu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. Pored francuskog predsednika, Vučić je razgovarao i sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović, kao i sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se i sa predsednikom Vlade Kraljevine Belgije Aleksandrom de Kroom na marginama Pariskog mirovnog foruma. „Dobar razgovor sa Aleksandrom de Kroom o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Belgije, kao i o ubrzanju procesa evrointegracija Srbije, imajući u vidu da ta zemlja preuzima predsedavanje Savetom EU od 1.januara 2024. godine“, naveo je Vučić na Instagramu.