Vlada usvojila odluku o 20.000 dinara pomoći za radnike Pošte Srbije koji se danas vrate na posao

0
41

Jutros je na sednici Vlade usvojen zaključak o isplati 20.000 dinara pomoći svim radnicima Pošte Srbije, izuzev rukovodstva. To je dogovoreno u sporazumu koji su sindikati poštanskih radnika potpisali sa premijerkom Anom Brnabić prošle nedelje.

Pomoć od 20 000 dinara biće isplaćena svima onima koji su se vratili na posao i do danas preuzeli svoje radne obaveze. Isplata dvadeset hiljada dinara, prema sporazumu, biće isplaćena do subote 25. novembra. Najnoviji podaci pokazuju da se ogromna većina radnika Pošte Srbije vratila na posao na čitavoj teritoriji zemlje, te tako i velika većina radnika do subote može očekivati pomoć od 20.000 dinara.

Podsećamo, prethodne nedelje su rukovodioci obustave rada pretili radnicima i rukovodiocima pošta da će „pasti krv“ ukoliko filijale pošte budu proradile, dok su neki drugi vređali kolege, novinare i predsednicu Vlade na najgnusnije načine. Neki od njih su isti dan pozivali da se podrži lista Srbija protiv nasilja na predstojećim izborima. Mnogi radnici pošte nakon toga su shvatili da su bili izmanipulisani i već istog dana su se vratili na posao.

Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti Srbije okončana potpisivanjem sporazuma sa reprezentativnim sindikatima, a poštari koji štrajkuju od 24. oktobra poručuju da se njihov protest nastavlja sve do ispunjenja zahteva o povećanju zarada u iznosu od najmanje 30 odsto. Sindikati nisu pokrenuli ovu obustavu, ne štite naše interese i ne treba da pregovaraju sa Vladom, kaže za N1 poštar iz Beograda Srđan Popadić. Poštari koju su i dalje u štrajku okupili su se danas ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu. Svoje zahteve su tu ponovo izneli. Jedan od radnika Pošte je rekao da je cilj ovog sastanka i da jedan drugom pruže ruku, jer je bilo nesuglasica među radnicima koji su prihvatili dogovor, i onih koji nisu. Jedan od razloga ovog skupa je i da, kako kažu, pošalju poruku jedinstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here