Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je Savetovalište za rani razvoj i podršku porodici, koje je uspostavljeno zahvaljujući saradnji Ministarstva i opštine Raška i tom prilikom uručila ključeve dva terenska vozila za potrebe Centra za socijalni rad i ovog Savetovališta.

Ministarka Kisić je rekla da je opština Raška jedna od 52 lokalne samouprave koje su dobile sredstva na konkursu Ministarstva za sprovođenje pronatalitetnih mera, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiji. Kisić ističe da je finansijska podrška države porodicama sa decom veća i da se u te svrhe iz republičkog budžeta izdvaja 87 milijardi dinara a da su mnoge lokalne samouprave opredelile i dodatna sredstva za mere podrške porodicama sa decom.

Predsednik opštine Raška Nemanja Popović zahvalio je Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju i ministarki Kisić na podršci i izrazio uverenje da će se saradnja nastaviti i u budućem periodu, na dobrobit svih građana opštine Raška.

Zajednički cilj države i lokalnih samouprava, jeste da svi građani imaju još kvalitetnije uslove za život i da se širom Srbije rađa još više dece”, rekla je Kisić.