Mirović prisustvovao potpisivanju ugovora za izgradnju fabrike vode u Temerinu

0
34

Danas je u Temerinu potpisan ugovor za izgradnju fabrike vode, za šta je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 1,6 milijardi dinara. Reč je o finansiranju izgradnje postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta „Staro Đurđevo“.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je uverenje da će u naredne dve godine, kako je predviđeno ugovorom, na izvorištu „Staro Đurđevo“ biti izgrađena nova fabrika vode – objekat veličine gotovo 3.000 kvadratnih metara, sa svom neophodnom opremom, koja treba da eliminiše pre svega arsen, amonijak i druge štetne elemente koji se trenutno nalaze na izvorištima u vodozahvatu u zoni Temerina.

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec rekao je da je ovo višedecenijski problem kojim se do sada niko ozbiljno nije bavio.

Lokacija izvorišta „Staro Đurđevo“, po svojim hidrogeološkim svojstvima i fizičko-hemijskom kvalitetu sirove vode, kao i po položaju u odnosu na dva najveća naselja u opštini, smatra se najpovoljnijom za snabdevanje. Projektom je predviđena izgradnja novih objekata ukupne površine 2.984 kvadratna metra, priključne saobraćajnice sa pešačkim površinama i parkingom, kao i ostale pripadajuće infrastrukture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here