Srbija postaje razvojni centar džudoa u ovom delu Evrope

0
37

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Evropske džudo unije (EJU) Laslom Totom, koji boravi u poseti Beogradu povodom održavanja Kongresa Evropske džudo unije i Lige šampiona.

Premijerka Brnabić je istakla da je Kongres Evropske džudo unije koji se održava u Srbiji važan sportski događaj Džudo saveza Srbije i Evropske džudo unije, koji će biti organizovan i narednih godina, i dodala da to pozicionira Srbiju kao važan segment u razvoju sporta u Evropi. Brnabić je naglasila da će naša zemlja u budućnosti biti razvojni centar džudoa za ovaj deo Evrope, kako kroz projekte i sportske događaje koje će naš savez pripremati sa Evropskom džudo unijom, tako i kroz širenje i promovisanje sportskih vrednosti koje džudo baštini.

Predsednik Evropske džudo unije (EJU) Laslo Tot je rekao da je Srbija izuzetno važna i veoma poštovana i naglasio da ceni višegodišnju saradnju sa Džudo savezom Srbije, koji je jedan od najjačih saveza u Evropi. On je istakao da se radi na puno programa, kao i da je u protekle dve godine realizovan projekat inkluzivnog džudoa, kao razvoj školskog sporta.

Takmičenje Liga šampiona okupiće 9. decembra ove godine u beogradskoj Štark areni najbolje klubove iz Evrope. Sastanku su prisustvovali predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov i predsednik Skupštine SD Crvena zvezda Stojan Vujko.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here