Forum beogradskih gimnazija traži hitno razrešenje direktora Šeste beogradske gimnazije

0
138

Forum beogradskih gimnazija zatražio je danas da ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović hitno smeni direktora Šeste beogradske gimnazije Radisava Miletića jer su se stekli uslovi za njegovo razrešenje.

Sindikat Šeste beogradske gimnazije dobio je rešenje Gradske prosvetne inspekcije, kojim se, nakon utvrđenih nepravilnosti u radu direktora te gimnazije, ministru prosvete predlaže njegovo razrešenje. “Na osnovu utvrđenih nezakonitosti, prosvetni inspektor je Zapisnikom od 13. novembra 2023. godine obavestio Ministarstvo prosvete da su se stekli uslovi da ministar prosvete razreši dužnosti direktora Šeste beogradske gimnazije”, navedeno je u dopisu koji je primila ta gimnazija.

Dopis je stigao godinu dana od suspenzije sada pokojnog, profesora Jovana Кneževića, odnosno skoro 200 dana od početka štrajka dela nastavnika u Šestoj beogradskoj gimnaziji. “Ujedno obaveštavamo javnost da se štrajk u Šestoj nastavlja do konačnog razrešenja, te da je sada sva odgovornost prema učenicima Šeste, koji trpe posledice štrajka, isključivo na ministarki prosvete čija je dužnost poštovanje zakona i staranje o dobrobiti učenika i zaposlenih”, rekli su u Forumu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here