Aleksandar Timofejev novi urednik NIN-a

0
42

Aleksandar Timofejev dosadašnji menadžer Sektora integrisanih komunikacija na Radio-televiziji Vojvodine, nekadašnji novinar i urednik B92, direktor Studija B i jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije, od 8. februara biće na čelu političkog nedeljnika NIN.

Od 2007. do 2014. bio je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Studio B, a od 2015. je menadžer Sektora integrisanih komunikacija na RTV Vojvodina.

Jedan je od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije, dobitnik raznih nagrada i priznanja iz oblasti novinarstva. Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a, među kojima je i dosadašnji glavni urednik Milan Ćulibrk,prošle nedelje su napustili ovaj nedeljnik. Kako su naveli, taj nedeljnik napustili su zbog toga što je nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović najavila promene uređivačke koncepcije, ali ove novinare “nije uverila da će svoj posao moći da rade kako su i dosad činili“.

Krajem avgusta kompanija Ringier Srbija celokupan vlasnički udeo prenela je na direktorku ove kompanije Jelenu Drakulić Petrović, koja je tako, u celosti, postala vlasnica NIN-a. U međuvremenu, Junajted medija je saopštila da će uskoro biti pokrenut novi nedeljni list na srpskom tržištu u kojem će cela redakcija dosadašnjeg nedeljnika NIN nastaviti svoj rad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here