Ne potcenjujući zvanične metode lečenja Nenad Janjetović Janje ukazuje na vrednosti i značaj prirodnih metoda lečenja. Zainteresovanima prenosi znanje koje je dobio od svojih roditelja, ali i od svih starijih ljudi sa kojima je dolazio u kontakt. Osnovni, temeljni preduslov za izlečenje, prema njegovim rečima, je uspostavljanje balansa u organizmu.

Nenad Janjetović Janje rođen je u selu Svodna kao osmo dete majke Zore i oca Đure, od kojih je neizmerno mnogo naučio kada je u pitanju život u skladu sa prirodom. Danas se bori za vraćanje starih znanja i umeća za zdraviji i radosniji život.

„Naši stari, naši preci, mada su živeli u neuporedivo težim uslovima, gde je razvoj nauke, tehnike i znanja iz medicine bio na niskom nivou, koristili su prirodne metode lečenja i bili veoma uspešni u tome”, kaže Janje. On smatra da je prirodni balans izgubljen u mnogim segmentima života, u ishrani, snu, načinu života, radu, odnosu među ljudima ali i relacijama između čoveka i prirode i zaključuje da su duh, duša i telo glavne poluge koje treba koristiti i pomoću kojih treba tražiti metode lečenja odnosno vraćanja poremećene ravnoteže ljudskog organizma.