105 godina Privredne komore Vojvodine

0
21

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović je na obeležavanju 105 godina postojanja Privredne komore Vojvodine najuspešnijim privrednim društvima i pojedincima uručio priznanja.

Mirović je rekao da su ovo priznanja zapravo čitavog društva za veliki trud, rad, angažovanje, inovacije, zaradu, za dobit koju su privrednici ostvarili za svoje kompanije i za zaposlene, ali i za čitavo društvo. Od privrede zavisi razvoj svih društvenih oblasti istakao je Mirović. Ovo je jedan veliki znak poštovanja za sve one ljude koji su na teritoriji Vojvodine učestvovali u privrednom i ekonomskom razvoju, rekao je Mirović.

Boško Vučurević predsednik Privredne komore Vojvodine rekao je da danas baštinimo rezultate utemeljivača Koste Mirosavljevića koji je 1919.godine pokrenuo inicijativu da se osnuje trgovačko zanatska Privredna komora u Novom Sadu, čija je  osnivačka skupština bila u Matici Srpskoj.

Vučurević je naglasio da je danas podeljeno pet priznanja privrednicima iz oblasti poljoprivrede,industrije,oblasti  usluga,najbolji preduzetnik,preduzetnica a od skoro je uvedena i kategorija nagrade za novinare koji su dali najveći doprinos u izveštavanju u privredi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here