Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je održana prezentacija projekta BIO4 kampusa i mogućnosti veštačke inteligencije u Srbiji za predstavnike američkih investicionih kompanija u Stalnoj misiji Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović je, zajedno sa Nenadom Paunovićem, direktorom Tima za IT i preduzetništvo u Kabinetu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, predstavila ovaj najveći srpski projekat u nauci, investiciju vrednu 450 miliona evra. Predstavnici američkih investicionih kompanija, koji su bili zainteresovani za srpski projekat, imali su izuzetno pozitivne reakcije na napore Republike Srbije da prati globalne trendove u nauci kroz izgradnju svojevrsnog naučnog grada u Beogradu.

Nenad Paunović, savetnik u Kabinetu predsednice Vlade Srbije, poručio je da je BIO4 kampus u Srbiji naučni, ali istovremeno i privredni projekat, a najrazvijenija privreda u ovoj oblasti je upravo u SAD.

Nakon prezentacije BIO4 kampusa, Stefan Badža, savetnik u Kabinetu predsednice Vlade Srbije, govorio je prisutnima o mogućnostima veštačke inteligencije u Srbiji.