Srpsko društvo za testiranje i ocenjivanje meda u saradnji sa Centrom za biologiju pčela: Univerzitet u Beogradu – Biološki fakultet, a pod pokroviteljstvom Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS), objavilo je da će 13. i 14. aprila 2024. godine biti održana Internacionalna škola za degustatore meda.

Školu za degustatore meda će voditi ekspert iz organizacije „Bee sources“ iz Bolonje, Italija, koji je član nacionalnog registra eksperata za senzornu analizu meda u Italiji u saradnji sa ekspertima iz Srpskog društva za testiranje i ocenjivanje meda iz Beograda. Predloženi kurs omogućava sticanje znanja o metodama za objektivno ispitivanje i ocenjivanje karakteristika meda. Učesnici koji savladaju najmanje 75% gradiva dobiće sertifikat o pohađanju kursa “Osnove senzorne analize meda 1.0”. Kurs se organizuje u svrhu unapređivanja znanja iz ove oblasti koja je u prethodnom periodu bila potpuno zapostavljena.

Škola će se održati u Institutu za zoologiju Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 3, stepenište levo, II sprat (u zgradi Filološkog fakulteta) u Beogradu. Maksimalni broj polaznika po kursu je 30. Kurs traje dva dana, a cena po polazniku je 15.000 dinara. Zbog velikog interesovanja i ograničenog broja polaznika, uplatu treba izvršiti u dogovoru sa organizatorom.

Bliže informacije o konkursu se mogu dobiti purtem telefona  063/10 66 744  ili na e-mail: kvalitetmeda@gmail.com. Zainteresovani mogu da donesu svoje uzorke meda ukoliko žele da budu testirani tokom kursa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here