U toku prodaja ribolovnih dozvola za 2024. godinu

0
135

Prodaja ribolovnih dozvola za 2024. godinu je u toku.  Kako su nas vremenski uslovi u februaru vrlo iznenadili, dolaskom toplijeg vremena intenzivirao se život na vodi, pa je tako poraslo i interesovanje za ribolovne dozvole.

Najveća zainteresovanost vlada za kupovinu godišnje dozvole za rekreativni ribolov koja košta 9.000 dinara i važi na svim vodama na teritoriji Republike Srbije. U zaštićenim područjima kao što su parkovi prirode „Begečka jama“, „Jegrička“ i „Beljanska bara“ dozvola za svaki od parkova iznosi 4.000 dinara. Dnevna dozvola za ribolov je 1.300, a sedmodnevna 2.600 dinara. Za korisnike starije od 65 godina, žene i lica sa telesnim oštećenjem od 60-79%, godišnja dozvola za rekreativni ribolov staje 4.500 dinara, dok je za osobe sa telesnim oštećenima višim od 79% cena 800 dinara. Uz svaku kupljenu dozvolu, rekreativni ribolovci od  JVP „Vode Vojvodine“ na poklon dobijaju kalendar, namensku kartu ribarskih područja u Vojvodini i knjižicu za evidenciju ulova.

Dozvole se mogu kupiti u JVP „Vode Vojvodine“, kao i u radnim jedinicama preduzeća u Somboru, Odžacima, Vrbasu, Novom Sadu, Bečeju, Novom Bečeju, Zrenjaninu i Vršcu i u Udruženjima sportskih ribolovaca. Cene i vrste dozvola određene su Pravilnikom o vrednosti dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov za 2024. godinu koji je propisalo Ministarstsvo za zaštitu životne sredine..

Kontakt Službe za ribarstvo JVP „Vode Vojvodine“ je 021/4881-575.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here