Danas je počeo 44. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova

0
38

Na Beogradskom sajmu danas je počeo 44. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova koji će trajati do 8. aprila.

Sajam nautike, lova i ribolova, specijalizovana regionalnu manifestacija namenjena ljubiteljima i korisnicima svih vrsta plovila, sportova na vodi i ronjenja, opreme za lov i ribolov, kao i nautičke, i kamp opreme, otvorio je ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković.

Slogan ovogodišnjeg Sajma nautike, lova i ribolova je „Kurs može biti samo jedan“. Ova petodnevna manifestacija je prilika da se predstave aktuelni trendovi i dometi u različitim segmentima domaće i regionalne nautičke privrede i lovne i ribolovne delatnosti, od industrijskih i ekonomskih do sportskih, rekreativnih ili turističkih. Kako je najavljeno, među eksponatima Sajma nautike biće ekskluzivne jahte, gliseri, jedrilice, čamci, brodski i vanbrodski motori, nautička i ostala oprema za sportove na vodi.

Na toj manifestaciji koja se održava u halama 1 i 4 Beogradskog sajma, uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu biće predstavljene i poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, kao i ekologija i bezbednost na vodi. Sajam nautike, lova i ribolova pratiće i stručna predavanja i izložbe na kojima će učestvovati poznati umetnici, muzeji i institucije.

S obzirom na to da Srbija leži na 76 dužih i 50 kraćih reka, da ima devet većih i 114 manjih jezera, Sajam nautike, lova i ribolova postao je izlog za sva dešavanja u ovim oblastima i prilika za posetioce da otkriju i upoznaju sve najjače i najbolje igrače u ovim branšama, naglašava se u saopštenju Beogradskog sajma.

Najavljeno je da je učešće na sajmu obezbedilo više od 100 direktnih i indirektnih izlagača iz pet zemalja, koji su obećali ekskluzivan i inovativan izložbeni sadržaj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here