Ćuta – Na konsultacije o izbornim uslovima samo uz prisustvo javnosti

0
31

Ekološki ustanak, na čelu sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom, održao je danas konferenciju za medije na kojoj je bilo reči o ukidanju poreza na dodatu vrednost na donacije hrane kao i o sastanku predstavnika vlasti i opozicije.

Poslanička grupa Ekološkog ustanka podnela je Skupštini predlog zakona o ukidanju poreza na dodatu vrednost (PDV) na donacije hrane, jer je, pored očuvanja prirode, jedan od dva cilja zbog kojih su ušli u parlament iskorenjivanje gladi, izjavio je danas lider tog pokreta Aleksandar Jovanović.

Upitan o najavljenom protestu koji je za 6. april bio zakazan ispred zgrade srušenog Generalštaba, pa otkazan zbog tragedije u Banjskom Polju kod Bora, Jovanović je potvrdio da će se on održati, ali da će datum biti određen naknadno. Kako je objasnio, za subotu je zakazan protest pokreta Kreni-promeni ispred zgrade Radio-televizije Srbije, a Ekološki ustanak gleda da se njihovi skupovi ne preklapaju sa onima koje drže drugi.

Ćuta je izjavio i da će na konsultacije o izbornim uslovima koje je za četvrtak zakazala predsednica Skupštine Ana Brnabić ići samo ako su prisutne televizijske kamere i javnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here