Konferencija za novinare poslaničke grupe ,,Mi -Snaga naroda dr Branimir Nestorović’’ održana je danas u Medija centru na kojoj je bilo reči o početku primene rodno osetljivog jezika.

Narodni poslanik poslaničke grupe „Mi snaga naroda – prof. dr Branimir Nestorović“ Aleksandar Pavić izjavio je danas da je zvanični početak primene rodno osetljivog jezika „nastavak agresije na srpski narod hibridni rat i ostvarenje plana vladajuće stranke da promeni svest naroda“. Kako je naveo Srpska pravoslavna crkva (SPC) je simbolično na 25. godišnjicu NATO bombardovanja postavila na svoj sajt apel da se taj zakon stavi van snage, „jer je očigledno da je taj zakon deo plana o promeni društvenih odnosa i svesti jednog naroda“.

Lider poslaničke grupe „Mi snaga naroda“ Branimir Nestorović izjavio je da će iskoristiti danas priliku da govori protiv rodno osetljivog jezika, jer će to za nekoliko dana biti krivično delo.

Naučni savetnik iz Instituta za srpski jezik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Sreto Tanasić izjavio je da je jezička struka upozoravala na opasnost koju donosi Zakon o rodno osetljivom jeziku, „koji zahtevaju ekstremni feministi, da bi po svojoj meri standardizovali jezik“.