Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, po dolasku na Samit lidera Zapadnog Balkana u Kotoru, da nema nikavu poruku za Crnu Goru kada je reč o usvajanju rezolucije u Srebrenici.

Lideri zemalja Zapadnog Balkana su danas u Kotoru, na Samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom „Jedan region, zajednička vizija“, izrazili očekivanje da će biti deo većeg tržišta i istakli posvećenost reformama i procesu evropskih integracija. Samit okuplja sve lidere Zapadnog Balkana i dalje će operacionalizovati Plan rasta za Zapadni Balkan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Kotoru pred početak samita da nema nikakvu poruku za Crnu Goru po pitanju rezolucije o Srebrenici i poručio da svako treba da donese svoju odluku, a da će se Srbija u skladu sa tim ponašati u budućnosti.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić izjavio je da očekuje da budu prihvaćeni crnogorski amandmani na rezoluciju o Srebrenici koju će 23. maja razmatrati Generalna skupština Ujedinjenih nacija. Spajić je istakao da je Crna Gora okrenuta Evropi, ali da razume sve teme koje opterećuju društvo. „Možemo da kažemo da su mnoga bilateralna pitanja koja nas opterećuju ovih dana, i koji vraćaju region u prošlost tu. Prošlost ne sme definisati budućnost. Ovakvim multilateralnim pristupom verujem da se i neke bilateralne stvari mogu rešiti lakše“, istakao je Spajić.