Predstavnici ZREPOK-a posetili su OŠ ,,Žarko Zrenjanin’’ kako bi uručili udžbenike koje su obezbedili u saradnji sa Fondacijom Alek Kavčić. Cilj ove akcije jeste poboljšanje kvaliteta obrazovanja, podsticanje motivacije za učenje, promocija jednakih mogućnosti i smanjenje finansijskih opterećenja porodica.

Zrenjaninski poslovni krug je 7. marta 2024. godine objavio Javni poziv za prijavu osnovnih škola sa teritorije Srednjobanatskog upravnog okruga za dodelu besplatnih udžbenika učenicima drugog i šestog razreda. Pravo na besplatne udžbenike stekla je OŠ ,,Žarko Zrenjanin’’ i u prostorijama škole je upriličena dodela u prisustvu direktorke i predstavnika Zrepoka Borislava Umićevića i Budimira Jovanovića.

Direktorka OŠ ,,Žarko Zrenjanin’’ Zorica Đurin istakla je značaj inicijative Fondacije Alek Kavčić i Zrepoka za roditelje i učenike.

Na zahtev OŠ Žarko Zrenjanin došlo je do izmene u odnosu na javni poziv te su tako obezbeđeni udžbenici iz engleskog jezika za sve više razrede.

Pored OŠ Žarko Zrenjanin pravo na dodelu besplatnih udžbenika stekle su i škole Đura Jakšić i OŠ Petefi Šandor iz Nove Crnje.