Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić primio je danas delegaciju Fudbalskog saveza Srbije (FSS), predvođenu predsednikom Draganom Džajićem i selektorom fudbalske reprezentacije Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem, sa kojima je razgovarao o bezbednosnom aspektu priprema za učešće reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ministar Dačić je istakao punu posvećenost Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u preduzimanju svih neophodnih mera, kako bi se, u zajedničkoj koordinaciji sa FSS, ispunili svi uslovi za bezbedno učešće reprezentacije na predstojećem prvenstvu.

Džajić je zahvalio Dačiću na prijemu i naglasio da je prioritet obezbediti punu bezbednost srpske reprezentacije, kako bi njihovo učešće na Evropskom prvenstvu proteklo u mirnoj i sportskoj atmosferi.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarene uspešne saradnje sa MUP u prethodnom periodu, dodajući da je učešće reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu izazov u svakom smislu, te da im je svaki vid podrške od velikog značaja, u cilju ostvarenja što boljih rezultata, dodaje se u saopštenju.